M’fol ni fjalë..,oj’ zanë mali!Eduart Veli


M’fol ni fjalë,oj’ zanë mali.

Ka je tu kalu, në kët’ sokak.

Për ty çikë,m’ka marr’ malli.

Ty oj’ çikë m’ke vu n’merak!

M’thuj ni fjalë cucë malcie.

Zanin tand,du me e nigjjue.

Se po vdes un’ prej dashnie.

Ndalu pak..,ene fol me mue!

Qysh t’kam pa,gjumi m’ka ikë.

Netëve ty ..,m’del në andërr.

T’veshur nuse t’shoh ..oj çikë .

Veten t’veshun,porsi dhandërr!

M’fol ni fjalë oj ‘çikë bjeshke..

Heu,çikë si ti ,nuk ka malcia.

Plot aromë..si lule pjeshke.

Për ty,..m’ka mbytë dashnia!

Je ma e bukur dhe se Hana.

Zanin t’ambël ..,si laureshë..

T’ka qëndisë me dorë nana..

V’deksha për ata sytë e zes !

Gërshetat ,deri përmbi bel.

T’lidhësh ni barrë shkarpa.

Me vështrime m’përkëdhel.

N’alu çikë, mos ik me t’katra !

M’fol ni fjalë çikë malësore.

Jam tu dekë un’ prej dashnisë.

N’alu,jam kat’ marrë për dore.

Se jam djalë ,prej Çamërisë !

Du me t’marrë hopa n’shpinë

Si Martonmak i lirë ,t’vrapoj.

N’bjeshkë ta kemi shtëpinë .

Të t’them të du.,të dashunoj !

Lart,n’bjeshkë e n’lisa t’naltë.

Si shpendë t’lirë,sa ka lezet.

N’dashni kena me jetue bashkë

E popullojnë,çikë ne,ni Planet !