Mi mbyllën sytë-Egzona Kryeziu


Mi mbyllën sytë dhe ëndrrat mi morrën

Fytin ma ngulfatën e zemrën ma dogjën

Më vranë qdo ëndërr dhe qdo shpresë

këtë jetë kur unë doja ta jetoj e qetë…

Ma komanduan botën e ma cënuan shpresën

Ma morrën dhe jetën sipas tyre se kisha të drejtën…

Më vran e më shan më fyen e të gjallë s’më lanë…

Me disa plumba pas shpinës më vranë

E zemrën e nanës copa m’ja banë

E ajo ikjen tem jo se përballon dot

si do të jetoj e gjora që kurr më s’do më shoh…

Ahh…nanëëë nanëëë fort zemrën ta kam thy

Në rinin tane ta sjella tan këtë mërzi

E me ikjen teme ta kam bo jetën krejt shkrumb e hi e ishalla ma ban hallall nanë ti një ditë..

Se e di se evladi zemrën ta shkrumit

Kur vjen koha dheun me ja hudhë përmbi..

Nanëë tlutna banu e fort dije se djalin

Ta tkam lan amanet e në dor të madhit zot

Se e di se aroma jem birtit tim ka me i mungu

Të lutem nënë pak sa munësh mërzin me ja largu

E di se as gjumi ska me marr pa mu

Po ja ni nvorr zanin sa trishtushëm

Me dënes tum kërku( thirrë)

E ky dhe fort trupin ma ka rëndu

E tybe po muj në kam me u qu e djalin tem pak

Me qetësu se po më qahet gjyksi

Kur pom lyp oj mam ku je pse ktu (sje) me mu.