Mi ndizë dhe një qiri nënës-Fatbardha- Zirka-Menaj


Fatbardha- Zirka-Menaj

E humbur, në të thella mendime ..

Tre javë ,që ike nga jeta, ti o nëna ime!🙏

Më mungojnë nënë, ata sy që rrezatonin !😢🙏

Më mungon nënë ,buzëqeshja dhe fjala jote !

Një thirrje në telefon të bëra sotë..🙏

Ndoshta,po flije nëna ime, A’të zgjova..?♥️💔

Të shqetësova;Por pak zërin tënd,doja të dëgjoja

Një vetëm një përqafim, dhe aromën tënde doja 🙏

Mu përgjigje një pullumbë 🕊️🙏♥️

Që rruga e largët, e solli tekë unë 🕊️🙏

I dhashë ca porosi , për ty e dashur nënë!

Të vijë të puthë e të ledhatojë atë dhe💔

Të ,të mbulojë me trëndafila..

Të bardhë t’a zbukurojë atë jorganë

Edhepse, jan pellgë të larë me lotë 😭

Dhimbja nuk flet..” të thyen të bën cop e çikë”♥️💔

Mi ndizë dhe një qiri nënës🕯️💔🪽

Qirin lëre t’ digjet e rrjedh, bashk me lotët e mi

Për shpirtin tënd të ndritur, e zemërbardhësin

Ashtu , si shuhet dielli dalngadalë në perëndim

Ti ringjallesh brënda meje ,si dielli në agime..

Në ç’do rrahje zemre ..,aty jeton ti nëna ime !

Me atë plagë , që rrjedhë dhimbje e lotë..😢

Do të kujtojë, sa të kem jetë e të frymojë..🙏😇

Çlodhur e qetë në kopshtin ,ku lulëzojnë engjit

Të deshi “Zoti madh “,në shtëpin e tij 😇🪽

Atje ku “shpirtrat ” kurojnë me nektarin e paqes

Atje ku “shpirtrat gjejnë dritë e qetësi” !