Midis detit e malit-Elvira Zeneli


MIDIS DETIT E MALIT

Dua të hyj në këngën tënde

Po s’më pranon ky det,

As si Bukuroshja e Durrësit,

As si Dea e Butrintit nuk më pranon!

Ngjitem malit përpjetë,

Uloke,

Mbeshtetur mbi dy shkopinj,

Po as mali s’më pranon,

As si Zanën a Orēn e tij…

Jetime mbeta,

Pa një kënge epike!

… Do mbetem trëndafil i çelur,

Të erëmoj veç lirikë.

Do shtegtoj,

Do ulem të pushoj buzë rrugëve

Duke degjuar tingujt magjikë të muzës sate,

Duke ëndërruar nektarin e buzëve të tua…!

Vetëm e tillë do të hyj në këngën tënde,

Midis detit e malit,

Që petalet të mos më thahen kurrë!

Mund të jetë një imazh i 1 person, flokë bjonde dhe duke buzëqeshur