Mikes pianiste-Lefter Shomo


M I K E S P J A N I S T E

Qysh në rini e kisha dëgjuar

Çdo vegël pianua imiton

Shpirti festoi sa nise të luash

Si mandolinë dhe si trompon.

Tingujt dhe notat lëshonin brenga

N’ ato fshihej melankoli

Si trëndafilat që mbajnë gjemba

Kur mbrojnë veten, bukurinë.

Qënke lënduar moj vogëlushe

Dhemb dashuria edhe mban vlagë

T’ artën këpucë do gjesh Hirushe

Mbulon, shëron koha çdo plagë.

Prura tek ty një buqetë lulesh

Pa rënë dielli, i mblodha vetë

Dertet veç thyeji, bëji daulle

Lartoje këngën ti përmbi retë!

Bëhu një lule që e lakmon shqota

Vish n’ zemër vjollca e lulebore

Lulet zbulo që përmbajnë notat

Μotive aromash, ngjyrash kurorë.

Bjer o gërnetë si kadifeja

Këndoji fuksies me plot merak

Britma hareje të nxjerrë amaneja

Të çelen ndjenjat si një zambak.

Zgjo brenda pianos nota violine

Gëzo gardenien petaleartë

Të bien notat erë rozmarine

Telat e shpirtit bëji kitarë.

Gonxhet e zemrës shpërthe

pianiste

Nuanca, e ngjyra plot melodi

Ngre për ndjenjat këngë lulishte

Për dashurinë një simfoni.

Lefter Shomo K124/ P.I.α.