Mikja ime e parë-Godo Mehmetaj


Pas shume e shume vitesh ke hardhur me pushime

ne qytetin tone te bukur e para mikja ime

shkoje bregut te detit plazhit te ujte e ftohet

ngadal kembe zbathur mbi reren e ngrot

Me duket si surpriz a ndoshta rastesi

se ketu u njohem ate ver mengjes

ishim shume te rinje e te mbushur me shpres

endrren qe filluam na i pren ne mes

U gjendem perball dhe syve su besoja

me ngriu shikimi dhe qeshja ne buz

e humba ku ishja dhe ke do takoja

te kerkova falje zemren ta lendova

Njezet vite kishin kaluar

me ne qytet nuk ishim par

lotet rreshqisnin tu mblodhen ne mjeker

dhe ashtu u ndame pa then asnje fjal

Po te pyeste djali mami pse perlotesh

ti ecje trishtushem dhe koken mbas e mbaje

boshllekun qe kishje me mua ta ndaje

me te pare nuk ngopesh qaje vetem qaje

Sa shpejt shkuan vitet si dallget e detit

emrat qe lame shkruar kerkuam po si gjetem

shkojn dhe ikin çiftet siç iken dhe jeta

fshijen emrat qe gjejne shkrojn emrat e vete

Diku mban fshehur fotografin

ajo vjen dhe zbehet si e pa vler

dhe kenget qe kendonim ngelen ne kitar

po thell ne zemer i ruajm si te marr