Miku im!Leonard Pipa


Miku im!

Më kujtohet ajo ditë,

Kur në telefon më the

se ata

i ngritën duart e bëra pis,

Me kartonë jeshilë…

Eeeeh…si më kujtohet

miku im!

Isha në Zhuliet.

Tek harku i triumfit,

Prej kalldrëmit të vjetër shkula një gur dhe e vërvita me të gjitha fuqitë mbi ‘ta.

Me sa duket

Nuk ka mbërritur ende

mbi frikërat e tyre katrore!

Ndoshta ndaj mbetëm

pa atdheun tonë të shenjtë unë edhe ti!

Po të kishte mbërritur

mbi çatinë e kalbur

të Kuvendit,

Asnjë sorrë nuk do të fluturonte më,

pa kafaz.

Na shpikën komb të ri!

Ustallarë gjenesh,

Që valëvitin vetëm një flamur.

Jo atë tonin,

Atë flamurin e bukur me gjak e shqiponjë!

“Ma t’mirin prej krejtve!”

Që ne e kemi në zemër.

Paratë q’përdorin

për të fshihrë,

Do t’ua heqin

erën e tradhëtisë?!…