” Mikut ” tim të përditshëm !Arben Zeqo”


” Mikut ” tim te perditshem !

… Nje stol i drunjte poshte

” rezidences ” i vetmuar heshtur pret e qendron ,

me pershendet ç’do dite kalimthi nganjehere me thote !

Ulu pak kohe me mua te me besh shoqeri ,

mos ri kaq larg e i ftoh’te …

Dhe une me vete qesh e thirrjen simfono … ja te ulemi bashke

por ç’do me thuash dhe sot …!

Te njejten natyre te perdit’shmen ty te lexoj shpirtin me shume ma lendon e lodh …

Mire … po rrime ne shoqeri ,

por keq me je qepur e diteve bej te flas heshtur me ri …

E … qefin ta bera t’jeter ç’far do nga une ,

nje miremengjes te pakten desha e keshtu ditet ikin lume …

Shtruar bisedoj me stolin

” mik ” …

e telefonin lart poshte kontrolloj !

Diku nje post – foto ,

shkrim … Poezi dat’lindje feste apo … ” lexoj ” !

Qesh me vete e ” mikun ” nganjehere kraehapur perqafoj , vjedhurazi shikoj …

diku nje mesazh thirje koment nostalgjie keshtu minutat

” Duetto ” shfletoj …

Shpresen kurrajon ushqej ,

per kedo qe ” telefonit ” takoj …

E mbyll kaloj dhe diten Sot ,

e me ” shokun ” besnik dialogoj …

Neser ne te njejten ore do me prese prap’ e …

keshtu mallin LARGOJ .

Mengjeset ditet kujtimet takoj ,

e me ” mikun ” e ri … qesh gajasem e bisedoj !

Fjale e dhene me tjeter … s’e ndërroj .

Per pak harrova …!

… Fort i dashtuni ” Mik ” dite te mira t’uroj !

Zeqo@rben Autor Devoll Emigrantos !

London .