Miltiadh (Milto)Tutulani i biri i Dhimitërit neneshkruesi i Deklaratës së Pavarësisë-Nga Parashqevi Paci Sahatçi 


Miltiadh (Milto) Tutulani i biri
i Dhimiterit nënshkruesi i Deklaratës së Pavarësisë ,më 1912.

Lindi në Berat 1897.

Miltiadh Tutulani ka qenë
politikan shqiptar.

Milto Tutulani u zgjodh senator në
Senatin e Shqipërisë ( Parlamentin e parë shqiptar),që u zhvillua më 31 janar
1920.

 Ai ishte ministri i Drejtësisë në qeverinë e
Ahmet Zogut ,viti1925-1928 dhe atë të Pandeli Evangjelit ,të viteve 1930-1932.

Ministër i Financave në qeverinë
e Koco Kotes, vitet 1928-1929.

 Vdiq në Napoli 1933.

Ishte babai i Heroinës Margarita
Tutulani dhe i dëshmorit Kristaq Tutulani.