Mimis Thiopoullos:Para humbjes t’ ëndrrës tonë-Shqipëroi:Lefter Shomo


MIMIS THIOPOULLOS

PARA HUMBJES T’ ENDRRËS TONË

(ΠΡΙΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ)

Sonte, poshtë hënës me dritë

Eja vallzojmë bashkë

Shih, të mbushur i kam sytë

dhe të mbart në sy

Ti vallzo për dashurinë

Që erdhi të të marrë

Për ty vetëm hidhe vallen

Dhe për ne të dy.

Para humbjes t’ ëndrrës tonë

Të na rigjejë kjo darkë

Të të dua fort lejojmë

Daltë ku të dalë..

Vallzo , pra, tani me mua

Përtej të brengës botë

Jetën time pije sonte

Dashuromë fort.

Për dy dashuri hidh vallen

Për një grusht me lotë

Kemi për të thënë gjëra

Që s’ i thamë dot.

Shqipëroi nga origjinali: Lefter Shomo K / 447 m.th.α.