Mimoza Ajdhoni-Të prita


Të prita

Të prita, do vije me borën e parë,
si bora do zbardhje agimin,
do zbardhje të shpirtit errësirën e thellë
dhe syve ti sillje kthjellimin.

Të prita, kaluan ditët, viti ndryshoi
ti more monopatin e pendimit,
nuk erdhi bora, madje as ti,
harruat valle peshen e premtimit?

Dhe unë e zhytur ne botën e zhgënjimit,
fustanin do heq që vesha për të dy,
të bardhë si bora, të kuq si zjarri,
si zjarri qe s’ma shoi as bora…as ti.