Mimoza Ajdhoni:Ka pasur raste…


Ka pasur raste…

Ka pasur raste që më kanë “thyer,”

ka pasur raste, unë e di,

kokën e ulja, dhëmbët shtrëngoja

dhe nga fillimi…përsëri.

Ka pasur raste që fati qeshte,

zgërdhihej me mua si i marrë,

kur në një tog brengat i mblidhte

dhe përmbi shpinë mi bënte barrë.

Ka pasur raste, nuk e di kush,

e quajne fat apo kismet,

sapo ti lind planin e bën,

ç’prova dhe sfida do kesh në jetë.

Këtë e dija, e dija mirë,

asgjë s’mund të ndryshoja dot,

i flisja vetes…çohu lufto

dhe mos u mbyt në tëndin lot.

Se jeta luftë është e pafund,

i armatosur aty do vesh,

me guxim, forcë dhe këmbëngulje,

në do fitoren në xhep ta kesh.

About Post Author