Mimoza Nebiaj-Mikpritje…


Mimoza Nebiaj

Mikpritje…

Trokas,

Ne porten tuaj,

Dhe ju ma hapni,

Me kenaqesi,

Me buzeqeshje,

Me del te dera,

E zonja e shtepise,

Me pret me buzen ne gaz,

Nje veprim,

Qe shpesh,

Me ka munguar,

Ju me keni pritur di bijen tuaj,

Per ju,

Respektin e vecante,

E kam pasur dhe e ruaj,

Me ngrohni zemren,

Me fjalen tuaj te ngrohte;

Ndryshe nga c’kam perjetuar,

Tutje- tehu neper bote,

Me vitet mbi supe,

Ju prisni me teper drite,

Dhe nuk ju vjen rende,

Kur trokas,

Ne deren tuaj,

Gati cdo te hene….

Njeri- tjetrin nuk e quani te plakeuar,

Prandaj dhe une me teper u kam cmuar…!!

M.N.

About Post Author