Mimoza Nebiaj-Na kishte munguar…


Mimoza Nebiaj

Na kishte munguar…

Nga mimoza nebiaj!

Sa shume,

Na kishte munguar,

Ajo dashuria e pare,

Syte me lot i mbusha,

Dashuri mes shoqesh,

Sado qe nuk njiheshim,

Me pare,

Dashuri pa kushte,

Vetem per dy dite,

Mu kujtia vajzeria,

Aty bashke me kujtimet e mia,

Zemra mu mbush plot,

Shoqeri e bukur shume,

Ate qe kisha kerkuar me kohe,

Diku kishte mbetur,

Ajo kohe e bukur shume,

Kur fluturoja,

Dhe nuk ndalesha une,

Zemra me doli kraharorit,

Ate respekt dhe dashuri,

Nuk e pashe ne asnje vend,

Sado qe jeta na ka bere bashke,

Do ti rruaj keto kujtime,

Do ti shkruaj ne ditar,

Ne librin e jetes time,

Qe e kisha vec me dhimbje,

Do ti kujtoj me nostalgji,

Neper rruget e atdheut tim,

Dhe kudo neper bote,

Jemi shqipetar, kemi nje gjuhe,

Dhe nje komb ajo vec na bashkon,

Nuk e di me cfare te them,

Kujtimet e mia do ti rruaj,

Gjersa te vdes…

Ah, sa na kishte munguar…!!

M.N.

About Post Author