Mimoza Nebiaj:Mjerë toka qe ju mban…


Mjerë toka qe ju mban…

Nga Mimoza Nebiaj

Jeni bere si fara e krisjes,

Jeni shtuar shume,

Nuk keni çfarë te bëni,

Dhe ngacmoni gratë ne fb,

Keni dale nga binaret,

More burra bastarde,

Po nuk e dini mire,

Se forcën e kane gratë…

Jeni bere për te qare hall,

More te ngrate,

Sado te shani dhe te vini vërdallë,

Gratë janë ne vend te pare,

Do tua çjerr maskën unë,

Se nuk u duroj dot shume,

Me shikon vetëm foton,

Po nuk di ckam hequr unë,

Nuk ke asnje te drejte,

Ti futesh një gruaje ne fb,

Ta ngacmosh ne koment,

Me gjera pa vlere,

Burra a keni familje?

Se ajo është e shtrenjte,

Mendohuni mire,

Kur shani një grua, mendohuni mire,

Çfarë nxirrni nga goja,

Se një dite te bukur,

Pa ditur pa kujtuar,

Gruan tende kane për ta ngacmuar,

Siç bën do te ta bëjnë,

Por me rende,

Unë e kam thënë dhe stërthënë,

Kush te doje postimet e mia ti shikoje,

Kush te doje ti anashkaloje,

Dhe askënd nuk toleroje,

Me atë goje te ndyre te me ofendoje,

Jam ne rrugën time,

Ne rrugën e drejte, kush te doje,

Ne shoqërinë time le te qëndroje,

Nuk lejoje këta ordinere,

Te futen vend dhe pa vend,

Te me prishin qetësinë,

Do tu përgjigjem dhembe për dhembe,

Si një grua e forte qe hekurin,

Kam ngrëne me dhemb,

Se jam burrë dhe grua,

Ska lindur akoma ai burrë,

Te me hapi pune ne fb,

Jeni shtuar shume,

Ne çdo cep dhe ne çdo ane,

Po me fjalën time te arte,

Vendin do tu tregoj çdokujt

Qe ne profilin tim gjurmon,

Kjo jam unë,

Prandaj mendohuni mire,

Kur te gjykoni mendohuni

Dhe mos paragjykoni,

Gruaja eshte diamant,

Te verteten ne sy ta thote

Cdo cast, prandaj mos gaboni…

M.N.