Mimoza Xhaxhaj Mane:Nënës …


Nënës …
*
Lule me lule mbolla nektarin
dhe i derdha n´vargje per ty
por me e bukura permbi lule .
Mbretëresha , je vetëm ti …..
*
Supeve t´rendojnë vitet ,
kokës derdhur hëna ar ,
Mbretëreshë ne t´gjithë kohërat ,
je fisnike ne te pare …..
*
Te bukura jane gjithë nenat
por imja ndrin si hena
Me flokë te argjenda ,
lare ne ar nga hëna …..
*
Flokët hijeshuar ne ar
e sy t´kaltra margaritarë ,
dashurin derdhur lume ,
Mendje ndritur e shaka shume …..
*
Është Nene e para fjale ,
perëndia e ka fale .
Ke kaq force e ngrohtësi ,
je Dashuri ne përjetësi …..
*
Thonë se rreze dielli je ,
Dashuri ne zemër ke .
Je fisnike , je Princeshe ,
Për mua veç Mbretëreshë …
*
Madherishem e hyjnizuar
Emrin Nene ke trashëguar .
Qe e vogël belbëzuar , te paren fjale ,
….. Nene kam shqiptuar …..
*
Mimoza Xhaxhaj Mane

About Post Author