Mimoza Xhaxhaj:Dhe ndonjëherë kujtoj kohet e shkuara …


Dhe ndonjëherë kujtoj kohet e shkuara …

( Ripostim )

*

Kur isha e vogël , mësuesja me dha një mike ne patronazh .

Ishte e hutuar , ardhur nga fshatrat e Jugut , e re ne klase .

Sytë i kishte te shkruar , ishte e ëmbël e e bardhe si bora .

Kur na shihnin te dyjave , dukeni na thoshin si motra …

*

Mësonim çdo dite e me pastërti mundohesha ,

qe hapa përpara te hidhte edhe mikja …

Vitet kaluan por mikja ime fluturonte lart e me lart ,

unë plot vuajtje punoja punëtore ne shat …

*

Gjerat ndryshuan , u shpërndamë neper bote ,

për një jete me te mire , ku jam edhe sot-e .

Teknologjia përparoj e f.b na lidhi me miq e shok …

*

Kërkesë i bëra dhe mikes time , me pranoj por s´kish reagime .

E po thashë , me paska harruar ,

a thua : kaq shume te kem ndryshuar ?

Kohe me vone , nja dy mesazhe i çova ,

e pak shaka te vjetrat kohe ti kujtoja .

… Por mikja ime bezdisej nga nje mushkonje si unë ,

se ne dikastere te larta kishte zënë pune .

Kjo ma zgjidhi dhe enigmën ,

“vërtet me kishte harruar mikja ” …!

*

Mimoza Xhaxhaj Mane

Korrik 2021 Gjermani

About Post Author