Miqtë ” mysafirët e murmë!Arben Zeqo


Arben Zeqo

… Diten di te mbrohem veh’te ,

po naten te flesh mos jesh i qete !

————————————-

I pergjumur rrashe i vone si gjithmon ‘ .

driten qet’suese ” sy mbyllur ” kerkoj e fik .

M’u be nje si ender te thuash … rrethuar ” miq ” ,

kohe me pare njohur … e germe mos i hiq !

Njeri m’i kish ngulur ” sykuqt’ ” e tinzare ,

tjetri shtrember shikonte pergjonte …

I ” treti ” nuhatur mbi ngricen pasqyre ,

mendohej veshe mprehur me shume ” rrezikonte “…

Vazhdonte endra shpesh fryma nderpritej ,

heshtur e brinjazi rrotulluare …

Verdalle silleshin e s’i mbante vendi ,

naten me hene valle ku kishin rene e çare …

Thashe me veh’te rralla esht’ imja ,

th’rrisja ” lebetitur ” ndihme kerkuare …

Veshet m’u zune zeri qe ngjirrur …

i teri dridhesha frike e pa pare !

Hije rende ishin te ” gjoret ” … mysafire ,

zemra shpejtohej e s’kish te qet’suare .

Ç’ne keta ” miq ” … te von’ e pa pritur ,

zbritur ” fshatit ” … s’ish hera e pare .

Tere naten u ” mpleksa ” … e dita zbardhonte ,

degjova qentë s’lerenin se lehur …

Pullonin … ( ndiqnin ) korrijeve te murmit bisht ‘ kembeve

” hedhur ” …

shtrengonja jorganin e k’rruspull i mbledhur .

Dhe … befas u ngrih’ta !

U gjeta djersitur i teri i m’pire ,

shyqyr ish’ ender e jo

” Mysafire ” …!

… Devoll Emigrantos !

London .