Mira Janji :Që në fëmijëri kam pasur pasion për muzikën


 
ideja ime për tekstin dhe ritmin.

Gëzim Llojdia

”Shqipëri moj tungjatjeta” kapi zenithin
Ndriçimi qiellor  i Mira Janji me këngën ;”Shqipëri moj tungjatjeta” kapi zenithin. I mjaftonte Mira Janjit vetëm :”Shqipëri moj tungjatjeta “ të  afirmohet ndër këngëtarët  më të mirë ndër zërat e rinj e kësaj udhe. Do të thosha se një zgjim,  që ka pësuar folku me ritmet e fundit vjen për mbarë. Janë ujëvara kristali. Uji më i  distiluar i këngës. Mira Janji është personazh VIP  sepse kënga e saj:” Shqipëri moj tungjatjeta”,ishte e këtillë krijimi e  realizimi. Kënga është gjinia më e thjeshte e muzikës vokale shprehen specialistët e saj. Kënga bashkon poezinë me muzikën në një të vetme. Mira Janji në një krijim të vetëm arriti të bashkonte  forcën shpirtërore me harmonin e tingujve muzikor.
2. Kënga na rrëfen shkoqur frymëzimin hyjnor
Përcaktimi gjini vokale tregon se në këngë, vendi kryesor i takon zërit të njeriut. Ai shqipton fjalët dhe këndon melodinë duke i bere fjalët me shprehëse .Është e qartë se kënga na rrëfen shkoqur frymëzimin hyjnor, ngase vetë kënga është bukuri e shkoqur   e saj. Prej kësaj shtjellje lindin grimca, që lënë hije. Një frymëzim mistik është duke shtrirë edhe tek shpirti i hepuar i  i kësaj këngëtareje.

  1. Intervista me Mira Janji
    Përshëndetje!
    Përshëndetje si ja kaloni?

1-Si ju lindi dëshira për te kënduar?

Qe ne fëmijëri kam patur pasion për muzikën dhe e vetmja ëndërr qe kisha te bëhem një këngëtare e suksesshme
2-Cilat janë disa nga këngët tuaja?
Janë gjithsej 3 albume ne shitje te cilat 2 i kam realizuar te Adrian Hila .Janë te shumta këngët qe i kam.

3-Si e krijuat këngën :”Shqipëri moj tungjatjeta”?
.Është një këngë qe kam bashkëpunuar me Adrian Hilen ka qenë dhe ideja ime për tekstin dhe ritmin.
4-Ç’fare  planesh keni për te ardhmen?
Dëshira sa vjen e rritet për te ardhmen e karrierës time për planet e shumta qe dua ti le surprizë për publikun e fansat e mi te shumte qe i përshëndes
6-Cili këngëtare keni te preferuar?
Është e madhja Vaçe Zela dhe te huaj Rihana etj
7-Me çfarë po merreni aktualisht?
Aktualisht me aktivitete te ndryshme verore qe ne artistet jemi shume te zënë.
.
8-do te zgjidhni këngën apo keni ide te tjera për te ecur ne jete?
Këngën nuk do ta lej asnjëherë te paktën deri tani kam këtë mendim pasi jam munduar shume te arrij deri këtu kam përfunduar dhe Akademinë e arteve me rezultate te larta specializim etj, por pse jo te bej dhe diçka tjetër ne boten e spektaklit aktore prezantuese etj
 Katër zërat e çdo harmonie,
“Katër zërat e çdo harmonie, basi, tenori, kontralto e soprano (d.m.th toni themelor, terca, kuinta, e oktava) u korrespondojnë katër shkallëve në vargun e ekzistencës, botës minerare, botës bimore, asaj shtazore dhe asaj njerëzore. Kjo ripohohet në mënyrë të mahnitshme edhe nga rregullat themelore muzikore, që thekson se basi duhet të qëndroj në një largësi mjaft më të madhe nën tre zërat e tjerë më të lartë,se sa ato vetë, midis tyre,- shkruan Arthur Schopenhauer.
 

About Post Author