Miranda Troci Derti-Penën e tij kurrē se vranē!!


Poezia pjesëmarrrēse në edicionin e tretë “Nē prehēr të Gjalicës!

( martirit Havzi Nela)

Hyj i fjalës martir i gjallē..

Ndrinë lavdishëm mbi Gjalicē..

Penën tënde kurrē se vranē..

Shkruar me gjak të plagëve të lavdisë..

Të ligtë e kohës duart ti lidhën..

Por jo kurrë penēn dhe vargun..

Në mure të zymta në copa të këmishës..

Havzi Nela martir i gjallē..

Pse heronjtë e fjalës i përndjek regjimi..

Pse ty të vèrtetēn iua thoje nē .sy..

Në birucat e ferrit stu ndal kurrë frymēzimi..

Jo penën s.ta vranë jeton në përjetēsi…

Vargu yt margaritar kujt iu ba ferrë nē sy..

Në hekurat e ferrit të mbyllën të ligtë..

Robërinë s.duroje deshën të zanë frymē..

Vërtetēsinë e fjalës s.dashtën me qitē në dritë..

Të burgosën ty por kurrë jo fjalēn..

Vargu u ba dritë me gjakun e plagës..

Shqiptari s.dorëzohet dhe shpirti me i dalē..

Ty o bir i Lumës jeton në këngë vargje i gjallē..

Fjalē hyjnor se ty doje atdheun.

Nē hijen e tmerrit shkruar mbi plagē..

Në kërcëllimat e shpirtit shtrënguar hekurash..

Emblemë i palēkundur martir i gjallē…