Mirë se erdhe o ditë e bekuar:nga Xhemile Aliu


MIRË SE ERDHE O DITË E BEKUAR

Gëzuar diten e veres miqesi e familjarë kudo që jeni

N’jat qiell mrrolat janë hjekur

Dhe dielli rrezët ka lëshurar

Mirë se erdhe o ditë e verës

Për të gjithë qofsh e bekuar

Cicërima e nji zogu më zgjoi

Me tregoj së vera na erdhi

Lulja parë lulëziminë lëshoi

I dha fund stinës se dimrit

Gjithë njerzimi mbi këtë dhe

Ndjejnë në shpirtë nji lertësim

Gjithë çka përtrihët mbi ne,për ne

Mbushër jeta plotë gjallërimë

Dhe fëmija në kopshtë gëzohët

E hedhë hapin plotë me hare

Diellit ja kan marr gjithë rrzët

Përshendesin plotë shend e verë

Edhe plaku[a]zgjohën lerhtas

E ndjejnë vehtën plotë forcë elan

Ah sa e bukur na është kjo vera

Botën mbushë mirësi e lumturonë