Mirela Leka Xhava -Lulet e rrugës Montesquieu


Të nderuar miq,dashamirës dhe lexues të poezisë sime.

Libri tani ndodhet në:

Bibliotekën Kombëtare Tiranë

Bibliotekën e Qytetit Elbasan

Bibliotekën e Universitetit ” A.Xhuvani-Elbasan.

Në Elbasan :

Librari DRITA-pranë stadiumit

Librari ZEKTHI-rruga blirave

Librari TI SHQIPERI ME JEP NDER -pranë ambulancës qëndore.

Në Tiranë :

Librari ART’S

Librari QENDRA STEFAN

Librari ALBANIA

Librari ADA

Së shpejti dhe në Amazon.fr

P.S Avantazh për frankofonët,edhe në gjuhën frënge.

Veçanërisht kurioze dhe gjithashtu mirëpritëse e mendimit tuaj, në këtë paraqitje timen poetike para jush.

Ju falenderoj,

Miqësi poetike!

***

Lulet e rrugës Montesquieu

Lulet rrëzë mureve të gjatë

buzëqeshin ndrojtur diellit të mesditës

të këndshmet lule të rrugës Montesquieu

përshëndetin tek-tuk, ndonjë kalimtar të thinjur

n’atë qetësi absolute, mungese tingujsh

të vetmuarat Muza të poezisë pa fjalë

as qen, as mace, as frymë përqark

makina të nxituara në shfrenim paranojak.

S’ka kohë për meditim,kohë nuk ka për asgjë

vetëm ikje, arratisje e verbër nga gjithçka,

as për ato, të brishtat, veshur me ngjyra marsi

lulet e rrugës Montesquieu.

E ndala hapin, ia ndjeva n’shpirt aromën

bashkë me pentagramin e paqes.

Sa do të doja ta ndaja me botën

ta mbillja mbi hekurishtet zhurmëmëdha

kthyer në saksi shëtitëse gjigande,

pafundësisht lule, për të sjellë stinë të bardha..!

@Mirela Leka Xhava

(Poezia nga e cila mori titullin libri “Lulet e rrugës Montesquieu.”

*Montesquieu (Monteskjë)

Les fleurs de la rue Montesquieu

Fleurs au pied des longs murs

elles sourient timidement au soleil de midi

les charmantes fleurs de la rue Montesquieu

Ici et là des passants aux cheveux blancs

dans ce silence absolu, ce manque sonore

les solitaires Muses de la poésie sans paroles

ni chien, ni chat, ni souffle alentour

voitures hâtées dans un délire anxieu.

Il n’y a pas le temps de méditer, il n’y en a pour rien

juste fuir, s’échapper aveuglément de tout,

ni pour elles, les fragiles, vêtues de couleurs de mars

Les fleurs de la rue Montesquieu.

J’ai arrêté le pas, senti leur arôme dans mon âme

avec le pentagramme de la paix.

Comme je voudrais la partager avec le monde,

les planter sur la ferraille bruyante

les transformer en pot ambulant géant,

fleurs à l’infini, pour amener des saisons blanches..!

@Mirela Leka Xhava

(Le poème dont le livre tire son titre, “Fleurs de la rue Montesquieu”.)

***

Chers amis, sympathisants et lecteurs de ma poésie.

Le livre se trouve maintenant à la Bibliothèque Nationale de Tirana/Bibliothèque Municipale d’Elbasan/et Bibliothèque Universitaire A.Xhuvani Elbasan, ainsi que dans plusieurs librairies à Tirana et Elbasan.

P.S Bonus pour les francophones,aussi en français.

Particulièrement curieuse, j’accueille votre avis, dans cette présentation poétique devant vous.

Merci

Amitiés poétiques !

About Post Author