Mirela Leka Xhava:Fenerët e rrugëve


Fenerët e rrugëve

Nuk flenë fenerët

dritëverdhë të qytetit

 tim.

Eci dhe mbështillem

 ngjyrimit të penelit

Van Gog.

 Nën to, hedh hapat

 dhe kapërcej në të

vjetrën epokë.

 Fenerët e rrugëve të

 stilit barok.

Ku mungojnë ndezësit

e dikurshëm të ëndrrave.

 Dhe shkallët për

 tu ngjitur drejt qiellit.

 Fenerët e rrugëve

 dëshmitarë pa zë.

Netëve kur përqafohen

të dashuruarit.

 Shekujve ia kalojnë

dritën si pishtar.

 Të pagjumë fenerët

dritëverdhë të qytetit tim,

 Kur u mungon Hëna

më tepër ndriçojnë

 netët e errëta,

 dimrave me furtunë.

 @Mirela Leka Xhava Francë korrik 2022

About Post Author