Mirela Leka Xhava:Ukraina, kjo luftë e shek.XXI


Ukraina, kjo luftë e shek.XXI

 Shpërthime bombash,njerëz të gjakosur

Krahë e këmbë të thyera makabrisht kërcejnë

 Po shpirti, zemra, kënga e pasosur

 Hedhur jashtë xhamave,varr a do të kenë?

* A mendon kush për ata,të pafajshmit,

Engjëjt, që jetojnë mbi këtë tokë të trishtë

Si mundemi t’u themi,që djajtë ishin kaq pranë

 Ata,të rriturit, që veç lojëra të vërteta dinë?

* Qiriun do ndez në një katedrale

Dhe Zot të mos ketë,as dhe Jezu Krisht

 Do të bëj kryqin dhe nën lot do lutem

 Nuk falen të marrët, zbrazu Perënditë!

About Post Author