Mirëserdhe ditë e re-Aferdita Selishtaj


Ikën dita dhe dielli perëndon,

Çdo gjë më duket se ka ndryshuar,

Po ato janë që qenë dje, veç ditët ikin një e nga një.

Nata është e frikëshme shumë ,

Të trëmb të futë në ankth,

Po mundohesh ti shmangesh,

Që mos të të kapë ai terrë.

S’dëgjohen zëra shumë ,

Veç ndonjë aty këtu,

Dhe zogjit të strukur më duken,

Apo, trishtimi mua më ka mbërthyer .

Kur shpirtin ta mbërthyer trishtimi,

Çdo gjë të duket e terrë,

Ehhh do gdhihet dita nesër,

Shpresoj të jetë më e mirë.

Gëdhihet dita mirë e bukur,

Dhe dielli mbi lulet bije,

Ua merë vesë e mëngjesit,

Mirëseerdhe ditë e re