Mirësia-Eleni Birçaj


Eleni Birçaj

Si grenz sulmove trupin e mirësisë

të shuaje etjen prej lubie që përlan,

zemërngushtë,në deje çuril uji të lëviz,

vërtitesh edhe mes verës si murrlan.

Kortezhit,udhëtimit të fundit nëse e sheh,

me lot të turbullt mos vadit,

nën pllakën e blinduar errësirës thellë

yjet për të do të bëjnë dritë.

Themi të falim ,po si të mundë,

kur jetë nga jeta e saj i dhuroi

dhe si shpërblim të mirësisë së pafund

sytë,në pëllëmbë i kërkoi.