Misteret e rishikuara: enigma e trekëndëshit të ujit të Urës


Zona është e njohur për fenomene të veçanta. 

Çuditshmëria e lartë është me bollëk në një ‘vorbull paranormale’ të supozuar që gjendet në zemër të Massachusetts Jugor.Nganjëherë i referuar si “Trekëndëshi i Bermudës së Amerikës”, rajoni i Trekëndëshit të Urës u përcaktua për herë të parë nga autori Loren Coleman i cili dokumentoi Abington, Rehoboth dhe Freetown si tre “pikat” e trekëndëshit.

Brenda kësaj zone përndryshe të paprekur ka pasur raportime të panumërta për fenomene të pashpjegueshme.

Moçali Hockomock, që do të thotë ‘vendi ku banojnë shpirtrat’, thuhet se është shtëpia e të gjitha llojeve të krijesave të pazakonta, duke përfshirë Bigfoot, gjarpërinjtë gjigantë, zogj gjigantë dhe madje edhe pterodaktilë.

Rreth 1700 vjet më parë, zona u përdor si vendgjueti dhe vend varrimi i popullit Wampanoag dhe ende besohet se është shtëpia e hyjnisë së tyre kryesore të vdekjes dhe sëmundjes – Hobomock – pas së cilës është emëruar edhe vetë këneta.

Diku tjetër, pylli shtetëror i lumit Freetown-Fall, larg nga të qenit një vend i mrekullueshëm i natyrës, thuhet se është vendi i vrasjeve të ndryshme rituale, sakrificave të kafshëve dhe praktikave të tjera të liga.

Një nga monumentet e tij më të dallueshme është Profile Rock – një dalje në formën e një fytyre që thuhet se ka një rëndësi të veçantë shpirtërore për Wampanoag.

Rajoni është gjithashtu i njohur për pamjet e panumërta të UFO-ve dhe topave të zjarrit, si dhe për tregimet e poltergeistëve, mallkimet e amerikanëve vendas dhe shumë më tepër.

Një tjetër pikë me interes në West Bridgewater – Guri i Vetmisë – mban mbishkrimin:

“Të gjithë ju, që në ditët e ardhshme, ecni pranë përroit Nunckatessett, nuk e doni atë që gumëzhinte shtrirjen e tij të gëzuar ndaj rrezes ndarëse, por bukurinë që ai kërkon.”

Gjatë viteve, disa viktima të vetëvrasjes janë gjetur në afërsi të gurit.

Që atëherë ai njihet si “guri i vetëvrasjes”.

About Post Author