Misteret e rishikuara: incidenti i UFO-ve në Falkland HillÇfarë hasi grupi atë natë të vitit 1996? 

Në vitin 1996, një nënë, djali i saj dhe shoqja e saj hasën diçka të pashpjegueshme në një pjesë të largët të Skocisë.Seria e veçantë e ngjarjeve filloi më 23 shtator të atij viti kur gruaja (Mary), djali i saj (Peter) dhe shoqja e saj (Jane) u nisën me makinë nga Falkand në fshatin Freuchie për të pirë kafe.

Ndërsa po udhëtonin me makinë, ata vunë re atë që dukej të ishte një mjet i errët trekëndësh në qiell me dy drita mbi të. Treshja ndaloi për pak kohë për ta vëzhguar atë përpara se të vazhdonin udhëtimin e tyre.

Në udhëtimin e kthimit pak kohë më vonë, ata panë përsëri të njëjtin objekt.

Pasi qëndroi pezull për pak kohë, anija misterioze kaloi me shpejtësi përgjatë luginës dhe u zhduk.

Me t’u kthyer në shtëpinë e Xhejnit dhe duke i shpjeguar vajzës së saj (Susanit) atë që kishin parë, ata vendosën të dilnin jashtë dhe ta merrnin me vete për udhëtim në mënyrë që ajo ta shihte vetë.

Duke ndjekur rrugën e tyre, nuk kaloi shumë dhe panë një dritë të bardhë dhe një shkëlqim blu mbi disa pyje aty pranë. Me shpresën për të parë nga afër, ata kaluan me makinë përgjatë një rruge të ngushtë fshati dhe përsëri dëshmuan fenomenin që këtë herë po lëshonte rrezet e dritës së kuqe, blu dhe jeshile.

Më pas, duke lëvizur përpara dritës, ata panë atë që dukej të ishte një numër figurash që lëviznin dhe një strukturë e panjohur e ndriçuar nga shkëlqimi i objektit kryesor.

Pasi u kthyen në shtëpi dhe raportuan atë që kishin parë në një linjë telefonike të hetimit të UFO-ve, ata vendosën të ktheheshin edhe një herë rreth orës 23:30 të natës për të parë nëse objekti ishte ende aty.

Këtë herë ata panë një dritë vezulluese lart në një kodër aty pranë dhe, pasi arritën në vendin e takimit të mëparshëm, përsëri panë figurat e çuditshme që lëviznin nëpër fushë.

Më pas, pa paralajmërim, një ‘mjegull’ anormale filloi të mbushte zonën. Sipas dëshmitarëve, dukej se përmbante ‘fshikëza’ të bëra nga një material fijor, të cilat secili përmbante një entitet të vogël.

Të tmerruar, ata u larguan me shpejtësi, duke vëzhguar një blic blu të ndezur pas tyre ndërsa po shkonin.

Edhe sot, nuk është gjetur asnjë shpjegim përfundimtar për atë që ata vëzhguan atë natë.

About Post Author