Misteri ende rrethon zhurmën e zhurmës që ka pllakosur qytetin prej vitesh


Misteret moderne

Gumëzhima mund të dëgjohet për milje përreth. Kredia e imazhit: CC BY-SA 2.0 Humphrey Bolton‘Holmfield hum’ është aq irrituese saqë ka lënë disa njerëz të vuajnë nga shëndeti i keq dhe privimi i gjumit.Për të paktën dy vjet, zona përreth Holmfield në West Yorkshire, Angli është rrënuar nga një zhurmë e pamëshirshme me zhurmë të ulët, e cila zgjat në çdo kohë të ditës dhe natës.

Problemi është aq i rëndë sa disa banorë nuk kanë mundur të flenë, duke i detyruar të ndryshojnë orarin e punës. Madje, të tjerë kanë rezervuar qëndrime në hotele për t’u larguar nga zhurma.

Për t’i bërë gjërat edhe më keq, në gusht në një mbledhje të Këshillit të Calderdale u tha se “të gjitha linjat e arsyeshme të hetimit ishin shteruar”, duke sugjeruar se shkaku i zhurmës mund të mos gjendet kurrë.

Zona ndodh të jetë e rrethuar nga një numër fermash, zonash industriale dhe objekteve të tjera, por është pothuajse e pamundur të përcaktohet saktësisht se cila (a) mund të jetë përgjegjëse.

Oficerët hetues besojnë me vendosmëri se ata kanë të bëjnë me më shumë se një zhurmë nga më shumë se një burim,” tha këshilltarja Jenny Lynn.

Megjithatë, ka pak dritë në fund të tunelit, pasi Lynn ka lënë të kuptohet që një përditësim mbi hetimin duhet të vijë brenda disa javëve të ardhshme.

“Ne jemi në proces të përditësimit të njerëzve mbi gjetjet e hetimit dhe presim që ta përfundojmë këtë deri në mes të shtatorit, duke marrë parasysh disponueshmërinë e të gjithëve,” tha ajo.

Megjithatë, duke pasur parasysh mungesën e progresit deri më sot, shumë banorë janë më pak se optimistë.

About Post Author