Misteri i malit Urraca-A ka një portal?


Në veri të shtetit amerikan të New Mexico ndodhet një mal i vogël tavoline  i quajtur Urraca  Mesa, i cili është i lidhur me shumë histori, legjenda dhe përralla të çuditshme.

Fise të ndryshme të indianëve u vendosën rreth këtij mali për mijëra vjet – Navajo, Apache, Pueblo (aka Anasazi) dhe në folklorin e secilit prej tyre mali tregohet si një vend ku vazhdimisht ndodhin gjëra të çuditshme dhe të frikshme.

Sidomos shumë histori tregojnë për zhdukjen e papritur misterioze të fisit Pueblo disa qindra vjet më parë. Edhe historianët ende nuk e dinë se çfarë ka ndodhur me ta. Ose i vranë fiset e tjera, ose ikën me nxitim, nga frika e dikujt, ose… në përgjithësi, ka shumë hipoteza.

Misteri i malit Urraca

Shamanët thonë se në ato ditë, në majën e Urraca, u zhvillua një betejë e ashpër midis njerëzve dhe entiteteve të liga nga Bota e Nëndheshme. Dhe shumë njerëz vdiqën në atë betejë, duke përfshirë të gjithë Asazi- t, përpara se njerëzit të fitonin më në fund dhe t’i kthenin shpirtrat përsëri nën tokë dhe të vulosnin hyrjen.

Me sa duket, që atëherë, diku në majë të Urracit ka pasur një portal të fshehur në ndonjë botë tjetër. Dhe është pothuajse e pamundur ta gjesh atë, sepse nuk është e dukshme për personin mesatar. Por herë pas here diçka ende rrjedh nga atje. 

Në vitin 2003, historia e një turisti që shkoi i vetëm në majën e Urracës, ngriti një tendë atje dhe ra në gjumë, u bë e njohur në internet. Natën ai u zgjua nga një shi i fortë dhe kur shikoi jashtë për të parë elementët, një pamje krejtësisht e ndryshme dhe shumë më e frikshme iu shfaq para syve.

Ai pa se si një vijë vertikale blu u shfaq rreth një metër nga toka, e cila më pas “u shemb si një perde” dhe kalorës me kuaj u hodhën nga ky “portal”, duke u dukur si indianët klasikë nga perëndimi i vjetër.

Turisti u tremb tmerrësisht dhe iku në panik, duke lënë të gjitha gjërat pas. Dhe më pas ai u përplas në një gardh bagëtish me tela me gjemba, u plagos rëndë dhe gati u gjakos për vdekje, tha ai. Çfarë ndodhi me ata kalorës më vonë, ai nuk e dinte.

Gjithashtu, herë pas here në rrjet shfaqen mesazhe nga turistë të tjerë kureshtarë që guxojnë të ngjiten në majën e Urracës. Dhe ata thanë se panë një shaman të vjetër indian atje, duke përfshirë ndonjëherë që shkëlqente me një dritë blu, ose topa blu që notonin në ajër.

Libri i Michael Connelly “Riders in the Sky: Ghosts and Legends of the Philmont Scout Ranch” tregon se si një tufë kuajsh fantazmë u pa në mënyrë të përsëritur në zonën e malit Urraca dhe se një skaut u zhduk pa gjurmë në mal në vitet 1940. 

Që atëherë, turistët kanë raportuar ndonjëherë siluetën fantazmë të një djali me uniformë skauti që qan me zë të lartë në mbrëmje dhe përpiqet t’i afrohet zjarrit të kampit të tyre. Dhe kur njerëzit përpiqen ta ndihmojnë, djali rënkon, “Nuk mundem” dhe zhduket.

Ka pasur gjithashtu raporte të shikimeve të “krijesave demonike” në majën e Urraca-s, duke përfshirë një figurë të zezë në madhësinë e një fëmije 7-vjeçar që vëzhgon me obsesion turistët ndërsa fshihet pas pemëve.

Të tjerë pohuan se takuan njerëz të çuditshëm “me rroba të vjetruara”, si dhe kafshë, pamja e të cilave nuk dukej krejt normale.  

Madje ekziston një mendim se portali në malin Urraca, me fushën e tij të fortë energjetike, ndikon në gjenotipin e kafshëve dhe bimëve vendase, duke i ndryshuar ato, duke i shpërfytyruar dhe gjymtuar. 

Shkencëtarët seriozë u përpoqën gjithashtu të studionin anomalitë e Urrac. Në vitin 1968, gjeologu F. Leo Misaki erdhi këtu dhe zbuloi se këtu ka shumë hekur dhe magnetit, gjë që mund të shpjegojë pse rrufetë shihen kaq shpesh këtu gjatë stuhive, si dhe natyrën e shkëlqimit blu misterioz në ajër. . Sidoqoftë, Misaki përfundimisht arriti në përfundimin se “nuk ka asnjë shpjegim të thjeshtë për këto anomali gjeokimike”.

Në atë pjesë të malit, që ka formën e një shkëmbi të lartë dhe pothuajse saktësisht vertikal, ka shumë gjeoglyfe të mbetura këtu shumë shekuj më parë nga indianët vendas. Mjerisht, është e pamundur të gjesh foto të këtyre vizatimeve në internet, por pretendohet se disa prej tyre përshkruajnë krijesa të çuditshme “jo-njerëzore”.