Misteri i pilotit që u zhduk pasi zbuloi një UFO vazhdon 44 vjet më vonë


TK Randall

Fati i Valentich mbetet një mister i plotë. Në vitin 1978, Frederick Valentich u zhduk pa lënë gjurmë pasi u ndesh me një UFO në një fluturim për në King Island, Tasmania.Disa mistere – madje edhe ato relativisht moderne – mund të thuhet se i kanë qëndruar provës së kohës dhe zhdukja e një piloti të ri pas zbulimit të një UFO-je në Australi 44 vjet më parë, mbetet një nga misteret më intriguese (dhe tragjike) të aviacionit të epokës moderne. .

20-vjeçari australian, i cili kishte marrë me qira një aeroplan me një motor nga aeroporti Moorabbin i Victoria-s më 21 tetor 1978, kishte ndërmend të fluturonte për në King Island, i cili ndodhej rreth 125 milje larg.

Gjithçka kishte shkuar mirë derisa, në orën 19:00, ai filloi komunikimin me kontrolluesin e shërbimit të fluturimit të Melburnit, Steve Robey, për të pyetur nëse kishte ndonjë avion tjetër në zonë.

Ai raportoi se kishte vëzhguar një objekt që zmadhonte aeroplanin e tij me shpejtësi të konsiderueshme.

Robey u përgjigj duke deklaruar se nuk kishte asnjë shenjë të ndonjë avioni tjetër në radar.

“Është katër dritë, më duket si dritat e uljes. Aeroplani sapo ka kaluar mbi mua të paktën një mijë këmbë më lart,” këmbënguli Valentich. “Më duket se ai po luan një lloj loje.”

Ai po fluturon mbi mua dy, tre herë, në një kohë me shpejtësi që nuk mund ta identifikoja.”

Piloti i ri e përshkroi objektin si të gjatë dhe metalik me një dritë jeshile në majë. Në një moment, ai raportoi se ishte zhdukur nga njëra anë e tij para se të rishfaqej në anën tjetër.

“Ai po fluturon dhe nuk është një avion,” tha ai.

17 sekonda më vonë, transmetimi përfundoi dhe Valentich nuk u pa më kurrë.

Ndërsa disa besojnë se ai mund të ketë pasur një takim nga afër me një objekt jo të kësaj bote, skeptikët argumentojnë se ai ka shumë të ngjarë të shpërqendrohet dhe të çorientohet nga një iluzion optik natyror.

Të tjerë, përsëri, sugjerojnë se ai mund të ketë falsifikuar vdekjen e tij dhe të ketë filluar një jetë të re diku tjetër.

Por, për fat të keq, ne kurrë nuk mund ta dimë me siguri se çfarë i ndodhi atij.

About Post Author