Misteri i UFO-ve të Phoenix feston 25 vjetorin e tij


Misteri i UFO-ve të Phoenix feston 25 vjetorin e tij

Kanë kaluar 25 vjet që kur një pamje masive e UFO-ve mbi Phoenix, Arizona magjepsi botën. Më 13 mars 1997, mijëra njerëz dëshmuan ose një seri dritash të palëvizshme mbi zonën e Phoenix, Arizona ose një grup dritash në një formacion trekëndësh që kalonin mbi shtet. Fenomeni u dëshmua edhe në Nevadën fqinje dhe në shtetin meksikan të Sonorës. Edhe tani, më shumë se dy dekada më vonë, natyra dhe origjina e dritave të Phoenix vazhdojnë të mbeten një temë e debatit të nxehtë. Disa argumentojnë se dritat ishin jashtëtokësore në natyrë, ndërsa të tjerë e kanë hedhur poshtë të gjithë këtë si pak më shumë se një stërvitje rutinë ushtarake. Disa studiues kanë kaluar një pjesë të madhe të jetës së tyre duke u përpjekur të përcaktojnë se çfarë ka ndodhur. Në atë kohë, Forcat Ajrore të Shteteve të Bashkuara i identifikuan dritat e palëvizshme si flakërima të hedhura nga një avion A-10 Warthog, një shpjegim që që atëherë është pritur me një shkallë të konsiderueshme polemikash. Një fenomen i ngjashëm u raportua gjithashtu në këtë zonë në 2007 dhe 2008, megjithatë këto u atribuohen përsëri flakëve ushtarake që u hodhën nga avionët nga baza e Forcave Ajrore Luke. Objekti i madh i vëzhguar në formën e një formacioni trekëndor të dritave, megjithatë, ka parë më pak shpjegime, madje edhe guvernatori i Arizonës në atë kohë e përshkroi atë si “të botës tjetër”. Edhe sot, shumica e asaj që ndodhi atë natë të vitit 1997 mbetet e mbuluar me mister.