Misterie të ‘goo blu’ në fundin e oqeanit


Nga TK Randall

Çfarë saktësisht është kjo gjë.Anija Okeanos Explorer e NOAA ka zbuluar diçka të çuditshme dhe askush nuk duket se e di se çfarë është.Gjatë viteve të fundit, anija dhe ekuipazhi i saj kanë filmuar dhe fotografuar të gjitha llojet e gjërave të çuditshme dhe të mrekullueshme në thellësitë e oqeanit, por ky zbulim i fundit është ndoshta një nga gjërat më të çuditshme që ata kanë gjetur deri më sot.

Të zbuluar duke përdorur mjetin e drejtuar nga distanca të anijes (ROV) në zonën e oqeanit që rrethon St.

Ekuipazhi kishte transmetuar drejtpërdrejt eksplorimin e rajonit si pjesë e ekspeditës së tyre “Voyage to the Ridge 2022”, kur ata panë blobs dhe shpejt vendosën të zmadhojnë për një vështrim më të afërt.

Megjithatë, shpejt u bë e qartë se ata nuk kishin parë asgjë si ata më parë.

Ndërsa disa nga shkencëtarët sugjeruan se ato mund të ishin një lloj korali ose sfungjeri i butë, ekipi përfundimisht nuk ishte në gjendje të binte dakord për një shpjegim.

“Ne ende nuk jemi të sigurt – dhe të gjithëve na pëlqen vërtet një mister i mirë,” dëgjohej duke thënë një nga anëtarët e ekipit.

About Post Author