Mitro Prifti:E dashur Luiza Ime e shtrenjtë…!!


Mitro Prifti:

Shpirti im ne s’të harrojm dot,

Dhe pse në qiell na fluturove,

Dhe pse shum na pikëllove,

Zemera e kemi shtëpin plot

Liza mes nesh je gjithmonë

Sa herë flasim ,bisedojmë

Si një Ëngjell Ty na mbronë,

Të kaluarën bashk kujtojmë,

Mes nesh Liza je Princesh,

Bisedojmë dhe na buzëqesh,

Liza Ty nuk doje të largohesh

Po Zoti Ty të bëri Perëndesh.

Çdo vargu për Ty shpirti im,

Po ti heq Emrin mbetet jetim,

Se Jeta pa Ty Liza s’ka kuptim,

U mbyta unë i gjori në pikëllim,

Liza faqe Bardha porsi Bora,

Që ma bën nga lart me Dora,

Bukuria Jone shpirti po ma tret,

Do të dua akoma dhe i vdekur,

Erdhe si Bore Bardha në përralla,

Dhe ike si Luiza zemër Bardha,

Po Jetave si Luiza halle madhe,

Fluturove si Luiza shpirt Madhi…!!

= Sarande Albania

=

About Post Author