Mjelma dhe harabeli


Elisabeta Gockaj

Ne livadhe nje dite te kthjellt

Ishte ule nje mjelm e zbeht

Nga nje degez larte ne pem

Nis çuçurit nje harabel.

Ç’eshte kjo pamje qe ke mar !

Sih …ç’gjelberim ka ky livadh

Ketu s’te mban njeri me zor

Rrugen e kthimit e ke ne dor .

I thote mjelma…. nuk e she !

S’kam, shtepi e nuk kam streh

Ketu liqeni I gjithe eshte thar

Andej nga erdha dimri ka marr.

Nese nuk mund t”me ngushellosh

Nese ne goje nuk ke melhem !

Me sqep mos nis te me trazosh,

Aty ku plaga dhemb e therr .

|

About Post Author