Moj e bukura puhi-Ilia Kokthi


Bej te puthe buzen e njome

Frikem mos m’besh ne dore

E bukura beronje

Je e embel sa me s’ka

Shkrine ne goje si bakllava

Shpirt sa te donje !

Fytyre hene vetull kaleshe

Bere me mua c’deshe

Forte me besone !

Me puth faqe e gjokse

Me zberthen ato kopse

Zemra me gufone !

Arome dehese je per mua

Trupi m’u cliru

Te lutem shijome !

Jame era trendeline

Prej Vjoses vinje

Forte shtrengome !

Atehere ndjej kenaqesi

Dhe beje si di

Mezi i njome !

Kame pire uje ne burime

Jam i forte zemra ime

Dashuri buronje !

Une jame dege rrapi

E ti dege lajthi

afshit clirome !

Moje e bukura puhi

Ardhe prej asaje nahi

Perqafome …!!

11–9–2022. Ora 11’39. Tirane