Monologu i munguar i një nëne…Dallandyshe Lusha Bushi


Monologu i munguar i një nëne…

Nuk besoja se do të vinte kështu jeta

Se si do të vinte për mua /

Dallandyshe Lusha Bushi

Kjo ditë

Besomëni, fëmijë,

Më shumë se botën

Ju desha.

Falmani dhimbjen që ju erdhi në shpirt!

Do të doja të shtrohesha me ju në tryezë,

Të bëja një fustan

Që s’e ka bërë askush.

Oh, në buzë më ka ardhur

Tinzare heshtja

Dhe një dallgë e fortë

Më ka ardhur në trup.

O desha t’ju

Përkëdhelja sërish

Si fëmijë

Të gdhija netët e gjata.

Në prag duke ju pritur

Po falmani, lotin që

Derdhni për mua

Pa mbarim.

Në ditët prindërore dhe gjumin ua kam 

Prishur. 

Do të merrja me ju 

Këngë në dasma .

Të gatuaja 

Ëmbëlsira deri sa 

Të vinte agimi 

Të mendohem para jush. 

Te shkronjat e arta 

Me gëzimin nëne

Dhe emocion gjyshërimi. 

E falmani që vellon e trishtimit po ua hedh 

Mos më shihni hapat

 që ngatërrueshëm i hedh! 

Nuk dua të jem si gjethja që vjeshta hedh

Por blerimi kujtesës

Që s’vyshket kurrë, kurrë.

About Post Author