Mos ke frikë kur ke besim-Dashnor Gërmizaj-


MOS KE FRIKË KUR KE BESIM

Është një kërkesë që nuk është e thjeshtë

Dashuria nuk do shkëmbime andrrash

Është ajo që e tërheq besnikëria

Fjala qëndrimi harmoni hare .

Ndaj njëri tjetrin janë

Si dy zogj të malit të dashuruar

Qëndisur jeta zgjohet buzëqeshja

Grindjet xhelozia në mes dashurisë.

S’ka vend në shpirtin e butë të njerëzisë

Kur ke paqe ajo ta bën

Jetën të shëndetshme

Të jep puthje të ambël e të fal lumturi.

Mbi të gjitha kjo është kurora e artë

Që quhet me emrin Dashuri

Jetës i hap një dritare ku hyn rrezja e hënës

E arta lumturi mbrenda nesh.

Simbolizon atë që jemi në të vë

T’i ndriçohet jetën tënde dhe

Kush do që është pranë

Mos ke frikë kur ke besim.

Se do të shkëlqejë si kristali

As qielli as yjet as deti dhe pamundësia

Nuk është me e shenjtë sa lumturia

Dashuria është si zogu që fluturon e fluturon.

I lirë që nuk ka kufi as nuk ka pengesa

Dashuria e jetës ndjen dy zemra

Bashkimin e mbushur si me lule kopshti.

Autori Dashnor Gërmizaj

Nga libri “TË KAM NË ZEMËR NANA IME “