Mos ma shihni pëllëmbën!Vaso Papaj


Mos ma shihni pëllëmbën!

Fati im fle nën lëkurë.

Mbi të le të ndërthuren vijat,

Zemra nuk lodhet kurrë.

Jam i mirë, se e ndjej dhembjen,

Në mos qoftë gjer torturë.

S’kam flirtuar kurrë me humbjen.

Thashë poet, kam kuptuar burrë.

Thomëni:

Ç’është kjo forcë,

Që më bën të jetoj në këtë univers?

Mos dhembja,

Që të bën gjithmonë e më të mirë,

Të përballesh me të keqen,

Qoftë me jetë të vështirë?!

Ngulçime më shtrëngojnë fytin.

Dikush më quan “zbukurim i hiçit”,

Dikush tjetër “ sëmundje: poet, poet, poet”…

Po s’ka betejë pa ëndërruar.

Gjykimi i ftohtë nuk vlen pa ëndrrën,

Miken e parë të sinqertë.

Ndaj, thomëni:

Kush është perandori i botës:

Dielli vetmitar apo unë?…

Shtërngoj përsëri grushtat

Dhe qaj për një nesër

Dhe thërras, thërras,

Se ju dua shumë.

Open hand raised, STOP sign painted, multi purpose concept – isolated on white background