Mos më lër në harresë-Valbona Kolaveri


Mos më lër në harresë

Mos,

Në djerrina të tretuna

Kohësh pa mëshirë

Mos ma bridh durimin

Pupthi

Mbrapshtitë,

Po na sosin vitet

Po luajnë lojën e kujtesës,

Besoj që e sheh

Kthehu pas në kohë

Udhëve të shpirtit shih

Më shih mirë,

Se aty jam unë,

Unë moj,

Unë

Se jam gjaku yt,

E po të kujtoj,

Po ti?

Largesat,

Do tê zverdhin zemrën

Pak nga pak,

E pikë për pikë,

Bashkë me gjethet

Vjeshta do e zhbjerrë,

E do e tresë larg,

Atje,

Në kopshtin e fminisë

Kujdes veç,

Do ta shkelin mallin tim

Kush e di se kush?

Ruamë se më ke sy moj,

Ruamë

Eja,

Merrmë dhe në ëndërr

Qaj edhe për mua

Se nuk është mëkat

Shpirtin ,

Ta thërmosh nën vaj

Kur dhemb

Dhe çomë atje larg,atje

Atje,

Ku gjaku na thërret

Edhe qajmë e qeshim

Sa të duash ti,

Gjithë natën e lume

Deri në mëngjes..