Mos…paragjykoni-Afërdita Hadaj


MOS…PARAGJYKONI

================

Ç’pifje thashetheme

Bota mbushur plot

Zjejnë si lavatriçet

Dhe si ndalon dotë.

Njerës t’pa fytyrë

Fisnikët sulmojnë

Sabahu dhe darka

Veç helëm lëshojnë.

S’del dotë nga shtëpia

Të pishë një kafe

Se femrat sulmojnë

Si gjarpëri pickojnë.

Me babanë ta pishë

Po s’ta njojtën dotë

Do të ta bëjnë burrë

Gojën s’jua mbyll dotë.

Në miqësinë virtuale

Kemi miq fisnikë

Po të ftojnë për kafe

Fshihemi si minjtë.

S’dalim dotë nga frika

E thashethemexhinjëve

Po të panë në me ta

Të bëjnë dhe rrospije.

Ju njerëzit llafazanë

Të lindur idjotë

Mos paragjykoni

Të ndershmit në kët botë.

Se femrat e ndershme

Janë margaritarë

Mos shani dhe ç’pifni

O njerës të shplarë.

Mbylleni kamaren

O njerës pa vlerë

Llafet thashethemet

Ju mbeçin në derë.

Pastroni mëkatet

More delenxhinjë

Se zoti një ditë

Jetën do t’jua nxijë.

Nga të parët thuhet

Një fjalë me kulturë

Kadife e pastër

Nuk ngjit qime kurrë.

POEZI

======

NGA POETJA: AFËRDITA HADAJ 🇦🇱

*****************************

E DREJTA E AUTORES E REZERVUAR.