Mosha-Kristaq Turtulli


Tinëzisht, pa ndierë,

Në të njeriut jetë

thinjat mbijnë,

Një, dy, njëqind, njëmijë.

Me nostalgji sytë brodha,

Të shihja,

Çamarrokun kur luante me cingla,

S’munda.

Ajri e treti në gëmusha,

frymën e çiltër të fëmijërisë.

Në rrugicat e ngushta

Vetëm flokë të argjendta,

Dhe pëllumb të bardhë,

Pashë,

Ishte e nënës, puthja.

Në pyllin e jetës bryma e parë ra,

E ëmbla guguftu, humbi në ahishta,

Më kot e kërkova.

U trishtova.

Ajo herë bëhej flutur, herë thëllëzë,

Dhe tok me të rinia, e bukura e brishta.

Pishat e rralla u mbuluan nga bora e rëndë.

Më kot grindet hëna,

numëron yjet me gishta,

Rrjedh mosha,

Mbijeton në detin me dallgë.

Në nënkresë të memories më cytin kujtimet e trishta…

Kristaq@Turtulli