Mospërfillse jam me ti…Elli Nebi Plaku


Pranverë, të kam dashur shumë

Përherë të prisja me dëshirë

Më pëlqente trëndafili dhe mimoza erëmirë…

Sivjet më zhgënjeve shumë

Mospërfillse jam me ti

As të shoh, as të ndiejë

Më ke mbushur hidhërim…

Vëllai im, në Mars kish lindur

Biri yt, ishte ai

Pse s’e mbrojte, s’e kujdese?!

Siç bën nëna për fëmijë !!

Pse s’e degëndise, vdekjen?!

Por e le atë të lirë

Pse s’i more rrezet diellit?

Mizores, t’i prishje sytë…

Pse s’dërgove erën e marsit

Që t’a shtynte në greminë..?!

Shpirtin ma mbushe me re

Dhe më fshehe kaltërsinë

Sa e padrejtë,je pranverë…..

_Si ma detyrove vëllanë

Të më thotë “lamtumirë “..?!!

Mospërfillse, jam me ti

Sivjet të kam hedhë mërinë….!!