Moti rigon shi:Florentina Skendaj


Moti rigon shi,

rrezet diellore nè re fshihen,

tè paktat dallandyshèza squllur mbledhin krahèzit…

~

Sa mirè ZOT, qè mè ke lènè shpirtin paqt ,

larg çdo marazi…

Kush i pati, a i ka

dhe nuk i plasi!

~

NJè harresè e vogèl

Parfumuam gushèt,

jastèkèt parfumuam,

pèr prehje dhe ndjellje.

Harrojmè tè lajmè gojèt

dhe shkaktojmè vjellje!

~

Bèrèsi

TRU E NDER pèrfund honit

e trupzhgalurin shtrinè ,

nè tè vjedhurèn pllajè.

Vrasje, grabitje…,

hapur e fshehtaz…

….

Kurajè tè madhe ,delir..,ke,

veten ,

pèr çfarè fsheh dhe mban…!

~

Kur balta po shtohet

Vèshtirè tè jesh i pastèr,

kur balta u shtua

dhe shumè trushkulur luajnè me tè ,

si me tullumbacet.

E stèrpikesh e mbègojesh ,

nga fytyrè e gojè….baltèt!

About Post Author