Muhabi Neziri-Festave kombëtare të shumta të nëntorit t‘iu shtohet edhe festa e bashkimit kombëtar…


Shkruar nga Muhabi Neziri
Festave kombëtare të shumta të nëntorit t‘iu shtohet edhe festa e bashkimit
kombëtar…

Shkruan: Muhabi Neziri
Muaji i nëntorit, vërtetë, është muaj i përpjekjeve dhe i krenarisë së mbarë popullit
shqiptar, urojmë që po në këtë muaj të shtohet edhe festa e madhe e bashkimit kombëtar…
-Që nga arbëri në krye me kryeheroin tonë Gjergj Kastrioti-Skënderbe kemi Nëntorin e Parë,
ngritjen e flamurit kombëtar në Krujë, më 28 Nëntor 1443…
-Më 14 deri më 22 Nëntor kemi mbajtjen e Kongresit për Alfabetin Shqip në Manastir…
-Më 28 Nëntor 1912 kemi Shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë nga populli liridashës nën
udhheqjen e diplomatit dhe kryetrimit Ismail Qemalit…
-Hapja e mediumit informativ publik të Radio Tiranës u bë më 28 Nëntor të vitit 1938…
-Më 28-29 Nëntor të vitit 1944 u bë ngadhnjimi i Shqipërisë mbi Nazi-Fashizmin…
-Demonstratat, kundër pushtetit serbo-jugosllav, për avansimin e drejtave kombëtare u
bënë në Prishtin më 27 Nëntor të vitit 1968…
-Po në këtë datë më 28 Nëntor të vitit 1955 është Datëlindja e Komandantit Legjendar të
UÇK-së, Adem Jasharit…
-Më 28 Nëntor të vitit 1977 ëdhtë paraqitja e parë publike në Kosovë e UÇK-së…
-Këtyre Festave të shumta të Nëntorir urojmë t‘i gëzohet së shpejti populli shqiptar edhe me
Festën e Madhe të Bashkimit Kombëtar…Gëzuar për mbarë kombin shqiptar Festat e
Nëntorit…

About Post Author