Muzafer Ramiqi:Rikthim


Muzafer Ramiqi

Rikthim.

Sapo u ktheva nga bota e errësirës

Shkova dhe u ktheva pa baza, pa ba zhurmë

Nuk doja të ju shqetësoja, hamendja se jeni ende në gjumë

Shkova fillikat, fillikat u ktheva

Edhe në trishtimin e vetmisë sime nuk doja të fleja

Sepse si fjetur e si zgjuar, vetminë e shpirtërave tuaj e ndjeja

Në mjerimin e Hadesit, pash mjerimin e të gjallëve e jo te vdekurve

Ata vetëm heshtnin e dëgjonin rrënkimet e juaja, zhurmë pafund

Do ua sjellja gjithë atë ndjesi me vete, po të kisha mund

Dëgjova dhe rrënkimet e mia, si në një film biografik

Ndaj kur u nisa për këtu, mendova dhe morra një vendim

Rrënkimeve t’ua mbyll gojën dhe të mos bëj më të njëjtin gabim

Sapo u ktheva nga bota e errësirës

Do duhej të shkoni të gjithë, të shijoni hijen e brishtë të vdekjes

Që kur të ktheheni si unë, të doni më shumë praninë e heshtjes

About Post Author