Muzat kërkon-Lefter Shomo


MUZAT KËRKON

Stolit të parkut qëndron ulur

Pegasin të mbërrrijë pranë kërkon

Kridhesh mes mendimesh e përhumbur

Muzat pret të vijnë, plot tension.

Mbi fletoren hapur sajon fjalë

Lapsin fort e përtyp në gojë

Sikur kërkon që fjalët t’i ringjallësh

Bilbil të bëhesh që ligjëron.

Në shpirtin tënd gëlojnë vargje dhe rima

Këmbëngul, të kenë një rend ,kërkon

Rallë si treni , dalin jashtë shinash

Si muri që në këmbë më s’ qëndron.

Mbasi i përkëdhel, vargjet të binden

Buzëqeshja bën fole’ në t’ kaltrat sy

Si të kesh pajtuar turma që grinden

Si të kesh zbutur kuaj njëmijë.

Poezia, si nusja e hedh vallen

Në zemër të jetës gjen frymëzim

Pulbardha, yje, zogj e shtojzovalle

Bëhen oqean në ngazëllim.

Zonjushe shkul tabu’ e norma

Mbushe atë shpirt me ciatje zogjsh

Shëmbëllim jete e vargut jehona

Çfarë do më fort, fort ta këndosh.