Muzgu:Nexhat Bexheti


MUZGU

Shikimet gërshetohen së largu

Pyes,  gjer kur njëri  tjetrin   me ju  

Në pritje, siç thuan, s’ka natë pa muzgë

Shpresoj se agimi na gjenë, buzë më buzë.

Eci pas hijes sate, e ndriçuar nga   hëna

Me ngjyrë  të argjendtë  shkëlqen si zana

Princezë, unike me diademën e virgjërisë.

E dashur, dhe e ëmbël si ditët e lirisë

Ecim dorë për dore, madhështorë si lisa

Vijnë krushqit e tre atëdheve  me plisa.

About Post Author