Muzika-Ruzhdi Keraj


Ruzhdi Keraj

Ruzhdi Keraj është autor këngësh. Një jetë mes muzikës, pikturës, shkrimit, pasionit të pashtershëm për të krijuar në dimensione të ndryshme të artit. Lindur dhe rritur në një familje tradicionale intelektuale shkodrane, që ndikoi fuqishëm në zhvillimin e personalitetit dhe talentit të tij, ai ka vazhduar ta përcjellë dashurinë e përkushtimin ndaj artit edhe tek fëmijët e tij, të cilët gjithashtu kanë ecur në hapat e suksesit në muzikë dhe kinematografi. Keraj eshte i njohur si kompozitor poet por edhe per pikturen. Ky nuk eshte aktiviteti i tij i pare dhe prezantimi me publikun. Kjo shenon ekspoziten e peste ne Shqiperi por ka ekspozuar ne Bogota te Kolumbise ne Gjermani etj.

kacavirret neper gryke

dhe del e mjere prej gabzherreve

si bukuri e prishun e çoroditun

e dhunume

si prostitut e hjedhun n’rruge

dhe qelbet ere tallavaje

muzika

fmije jetime e lanun n’dur

njerkash bastardë

qe ja ndyjne emnin fisin

,dhe e hjedhin

n’mes turmash te çoroditun

e zhurme madhe

tuj I vesh mjerushem tangat

e tallavave

muzika

hyjnesha e turpnume nga mostrat

e vrame prej turmave zhurme

madha!