NΤΡΙΤΕΡΟ ΑΓΚΟΛΙ


NΤΡΙΤΕΡΟ ΑΓΚΟΛΙ( DRITËRO AGOLLI)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ

( PËR GRATË TONA )

Πόσο λίγο τραγουδάμε στις γυναίκες μας

Γυναίκες

Ωραίες, καλοσυνάτες

Με τρυφερά χέρια,μας

χαδιολογάνε

σαν γυρίζουμε από δύσκολες στράτες

Λαθεύουμε οικτρά

Σαν αλέθουμε, λέμε

Με την κουπα του ζύθου

Γύρω κούπας του οίνου

Πως χάσανε αυτές τη δροσιά

Πως κάποτε είχανε άλλη χάρη

Όχι, η δική τους χάρη δε φευγει Αρκεί για λιγο να μείνουν στον καθρέφτη

Και πάλι να φαίνονται ωραίες.

Μα πως να μη τραγουδάμε

Ποιητές

Γι’ αυτές που ξέρανε στη ζωή, γι’ αυτές

Που γέννησαν παλικάρια, καλλονές

Όχι στο μαιευτήριο η στο σπίτι

Μα στα χωράφια, στο δάσος

Κόβοντας ξύλα

Ή σπέρνοντας στον κάμπο.

Απιδοση: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΩΜΟΣ Κ/523 Ν.α. g.

Αρκεί

PËR GRATË TONA

Sa pak këndojmë për gratë tona

Gratë

E bukura , të mira

Që na përkëdhelin me duar të njoma

Kur kthehemi nga rrugë të vështira

Gabohemi rëndë

Kur flasim e grijmë

Rreth gotës me birrë

Rreth gotës me verë,

Se gratë tona humbën freskinë

Se ishin më të këndshme njëherë

Jo,s’ humbet hijeshia e tyre

Mjaft të qëndrojnë pak në pasqyrë

Dhe të duken prapë të njoma.

E si të mos këndojmë

Poetë për ato që kanë ditur në jetë

Të lindin kreshniku e peri

Jo në maternitet e në shtëpi

Por në korie e në arë

Duke prerë dru

E duke hedhur farë.

&&&&&